
Can One Spouse Sell or Refinance the Matrimonial Home Without the Other’s Consent?
In Ontario, a married spouse generally cannot sell, transfer or refinance a matrimonial home without dealing with the other spouse’s legal rights, even if only one spouse is named on title. The Family Law Act provides specific protections for the matrimonial home that differ from ordinary ownership rules. Why does spousal consent matter? Section 21...
This is a short preview. The article was written by Citadel Law and the full text is on their website.
More from Citadel Law
- Case Conference vs Motion in Ontario Family Court: What Is the Difference?
- Does a New Partner’s Income Affect Child Support or Spousal Support in Ontario?
- What Are Section 7 Expenses and How Are They Shared Between Parents?
- When Can Parenting Time Be Supervised in Ontario?
- Can a Parent Take a Child Outside Canada After Separation?