
Who Can Own Shares in an Ontario Medical or Dental Professional Corporation?
By Shahriar Jahanshahi, Jahanshahi Law Firm, Toronto | Last updated: October 2026 The short answer Share ownership of Ontario medicine and dentistry professional corporations is governed by two regulations: O. Reg. 665/05, made under the Business Corporations Act (OBCA), and O. Reg. 39/02, made under the Regulated Health Professions Act,...
This is a short preview. The article was written by Jahanshahi Business Law Firm and the full text is on their website.
About Jahanshahi Business Law Firm
Business Law
More from Jahanshahi Business Law Firm
- Pre-Closing Preparation for Sellers: How to Prepare Your Healthcare Practice for Sale
- Buying a Dental Practice in Ontario? 10 Things to Consider Before Signing
- How Does Selling Your Dental Practice to a DSO Work in Ontario?
- Is Income Splitting Through a Professional Corporation Still Worth It After TOSI? A Guide for Ontario Physicians and Dentists
- Involved in a Shareholder Dispute? A Business Lawyer’s Advice on What to Do and What Not to Do